Commissie Gedrag en Gehoorzaamheid

Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Chris Weeda. Chris is gedragsdeskundige en zelf in het bezit van een Cane Corso. Ik had gelijk al een hoop ideeën…. Zou Chris iets voor de vereniging kunnen betekenen? We horen/lezen dat best veel mensen problemen ervaren met hun Cane Corso en wat is nu beter dan vanuit de DCCA deze mensen hulp te kunnen bieden. Na een gesprek met Chris merkte ik al gelijk dat hij hier zeer positief in staat. De liefde en passie voor zijn werk en de Cane Corso straalt van hem af. 
JA…. Hij wil ons graag helpen.
 
Dit bracht ons op het idee om de Commissie Gedrag en Gehoorzaamheid op te richten, zodat we de problemen kunnen volgen, monitoren en oplossen.
 
Hieronder kunt u meer lezen wat Chris voor u kan betekenen.

Op één lijn – hondengedragstherapie 

Het gedrag van honden is fascinerend. Baas en hond doen vaak beiden hun best om elkaar goed te begrijpen, maar helaas lukt dit niet altijd. De afgelopen jaren heb ik daarom diverse cursussen en opleidingen gevolgd, om uit te vinden hoe baas en hond op één lijn kunnen komen. 

In mijn zoektocht heb ik verschillende technieken geleerd, waaronder het dominantiemodel, de roedeltechniek en geweldloze communicatie. Geweldloze communicatie is de techniek die ik nu zelf gebruik om baas en hond te helpen. 

Geweldloze communicatie betekent dat de hond niet gestraft of gecorrigeerd wordt, maar dat we bekijken wat de hond kan en wil. De hond maakt zelf keuzes het baasje krijgt inzicht in wat de hond met zijn taal wil zeggen. Door de hond beter te lezen en begrijpen, kan voorspelbaarheid en controleerbaarheid in het gedrag van de hond gerealiseerd worden. 
Bij de gedragstherapie die ik bied, gaat het erom dat zowel de hond(en) als het baasje op een fijne manier met elkaar, en met mij kunnen werken. 

Heeft u een puppy of volwassen hond, toont deze probleem gedrag en/of wilt u beter leren communiceren met uw hond? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Mijn aanpak is nuchter en efficiënt, u kunt na onze afspraak meteen aan de slag.* 

Tarieven:

150,-- voor het eerste consult 

Vervolgconsult is 125,--

  

*Bij afspraken verder dan 50 km uit de buurt, wordt een reiskostenvergoeding gevraagd, tunnelvergoeding €10,--