De Vereniging

Dutch Cane Corso Association 

Cane Corso vereniging Nederland

Vereniging van én voor liefhebbers 
van de Cane Corso Italiano


 De Nederlandse Cane Corso vereniging (afgekort DCCA) is opgericht in 2019 en hiermee zijn we dè rasvereniging voor liefhebbers en fokkers van de Cane Corso in Nederland.
 Onze vereniging is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging en er op gericht om fokkers en liefhebbers van het ras bij elkaar te brengen en de belangen van het ras Cane Corso Italiano -in de ruimste zin van het woord- te behartigen. 

Wanneer u een Cane Corso pup wilt aanschaffen verwijzen wij u graag naar de bij onze vereniging aangesloten fokkers. Als de Cane Corso uw hart heeft gestolen en u zeker weet dat deze hond goed bij u past, moet u op zoek naar een pup. Hoe komt u nou het best aan een pup? Kijk eerst op onze pagina met dekberichten want u moet er vroeg bij zijn. Op de pagina met geboorteberichten zijn de pups (meestal) al besproken, aangezien de meeste fokkers met een wachtlijst werken. Onze fokkers bepalen zelf aan wie ze hun pups toewijzen.

Tip: leer onze leden en fokkers kennen. Kom eens kijken op een evenement die de DCCA organiseert, kom naar een lezing of een workshop. Kijk op de pagina "evenementen"  voor de geplande bijeenkomsten, of neem bij vragen contact op met de commissie evenementen.

Nog even dit. Vitaliteit en gezondheid zijn de absolute pijlers van onze vereniging. Onze aangesloten fokkers willen de kans op een gezonde pup zo groot mogelijk maken, maar een 100% garantie op gezondheid kan geen enkele fokker (van geen enkel ras) u geven. Als u een Cane Corso pup koopt, vinden we het fijn als u lid wordt van de DCCA. Samen staan we sterker en weten we meer!

Het doel van de vereniging is:
- de instandhouding en verbetering van de Cane Corso. 
- de bevordering van de gezondheid, het gedrag en het welzijn van het ras in het algemeen
  en het voorkomen en bestrijden van gebreken.  
- het bevorderen van de contacten tussen liefhebbers en fokkers.
- het overbrengen van kennis.
- het organiseren en plannen van evenementen, workshops en overige activiteiten.

Credits

Wij danken onze leden en iedereen die het opstarten van deze rasvereniging mede mogelijk gemaakt hebben.

Speciaal dankwoord voor Denis Ali (Della Valle Degli Orsi Ali) voor het gebruik van zijn hond (Dya Al Din Valle Degli Orsi Ali) in ons logo.