Cane Corso

Herplaatsing

Door allerlei oorzaken kan het voorkomen dat een Cane Corso niet meer bij de eigenaar kan blijven en een nieuwe baas zoekt.  

Wij willen hier graag bij helpen door te bemiddelen tussen mensen die hun Cane Corso willen/moeten herplaatsen en mensen die graag een Cane Corso een nieuw huis willen geven. 

Helaas komen er steeds meer Cane Corso's in moeilijkheden. Steeds vaker komen zij in asielen en op verkoop sites als Marktplaats terecht. 


Procedure / Aanbod herplaatsers

De procedure voor herplaatsing en noodopvang is bedoeld om de fokker, de eigenaar en de
(aspirant) nieuwe eigenaar een kader te bieden. Een kader om te verduidelijken wat bij herplaatsing verwacht mag worden van zowel de DCCA als van de eigenaar en de (aspirant)-nieuwe eigenaar.

Als een eigenaar bij de DCCA aangeeft een hond te willen herplaatsen, wordt deze in eerste instantie verwezen naar de fokker van de hond. (De DCCA wil hun fokkers ook stimuleren dit op te nemen in het koopcontract).

De eigenaar dient (al dan niet met de hulp van de DCCA) zelf contact op te nemen met de fokker. Ook in het geval dat het een importhond betreft zal men eerst de fokker op de hoogte dienen te stellen. De fokker kan namelijk vaak via zijn eigen netwerk een nieuwe eigenaar zoeken of de hond (tijdelijk) opvangen/terugnemen door middel van een afstandsverklaring. Mocht herplaatsing via de fokker niet mogelijk zijn, dan kan de DCCA helpen met het vinden van een nieuwe eigenaar. 


Herplaatsing

De DCCA is bij de herplaatsing van een Cane Corso niet meer dan een intermediair, die de informatie van de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website om zo de eigenaar en de aspirant-eigenaar met elkaar in contact te brengen. Tijdens deze procedure blijft de hond bij de huidige eigenaar tot een nieuwe eigenaar is gevonden. De DCCA is niet aansprakelijk voor de gezondheid en het gedrag van de te herplaatsen hond.
 
Wij adviseren koper en verkoper om duidelijke afspraken te maken omtrent koopprijs en proeftijd. Mocht in de proefperiode blijken dat het geen geschikte plaatsing is, wordt de hond teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar. 

MILA

Mila is gesteriliseerde teef van 4 jaar (19-4-2018) met stamboom. Ze weegt ca 37 kg en is niet heel groot voor een Cane Corso. Ze is lief, lui, loyaal naar baas en familie, waaks en eigenwijs. Ze is vanaf dat ze pup was gewend om naar een hondenopvang/hotel te gaan. In huis is ze makkelijk en is ze graag bij je in de buurt, ook kan ze prima een paar uurtjes alleen zijn. In de tuin is ze wat waaks: als er iemand te dicht langs de open tuin loopt laat ze weten dat ze er is. Verder vindt ze het leuk om met een bal te spelen of te stoeien met een stevig touw. Met uitlaten aan de lijn loopt Mila rustig mee. Ze wil soms achter hardlopers en fietsers aan, en ook wild (duiven, reigers, eenden, etc) vind ze erg interessant. Met andere honden gaat het meestal goed zolang ze maar niet te druk zijn. Hele grote honden vindt Mila soms spannend, maar dat kan ook aan ons als baasje liggen..


Mila heeft een baas nodig die duidelijk, consequent en rustig is. Met deze eigenschappen voelt Mila zich zeker en heb je een leuke, lieve hond.