Cane Corso

Herplaatsing

Door allerlei oorzaken kan het voorkomen dat een Cane Corso niet meer bij de eigenaar kan blijven en een nieuwe baas zoekt.  

Wij willen hier graag bij helpen door te bemiddelen tussen mensen die hun Cane Corso willen/moeten herplaatsen en mensen die graag een Cane Corso een nieuw huis willen geven. 

Helaas komen er steeds meer Cane Corso's in moeilijkheden. Steeds vaker komen zij in asielen en op verkoop sites als Marktplaats terecht. 


Procedure / Aanbod herplaatsers

De procedure voor herplaatsing en noodopvang is bedoeld om de fokker, de eigenaar en de
(aspirant) nieuwe eigenaar een kader te bieden. Een kader om te verduidelijken wat bij herplaatsing verwacht mag worden van zowel de DCCA als van de eigenaar en de (aspirant)-nieuwe eigenaar.

Als een eigenaar bij de DCCA aangeeft een hond te willen herplaatsen, wordt deze in eerste instantie verwezen naar de fokker van de hond. (De DCCA wil hun fokkers ook stimuleren dit op te nemen in het koopcontract).

De eigenaar dient (al dan niet met de hulp van de DCCA) zelf contact op te nemen met de fokker. Ook in het geval dat het een importhond betreft zal men eerst de fokker op de hoogte dienen te stellen. De fokker kan namelijk vaak via zijn eigen netwerk een nieuwe eigenaar zoeken of de hond (tijdelijk) opvangen/terugnemen door middel van een afstandsverklaring. Mocht herplaatsing via de fokker niet mogelijk zijn, dan kan de DCCA helpen met het vinden van een nieuwe eigenaar. 


Herplaatsing

De DCCA is bij de herplaatsing van een Cane Corso niet meer dan een intermediair, die de informatie van de te herplaatsen hond beschikbaar stelt op de website om zo de eigenaar en de aspirant-eigenaar met elkaar in contact te brengen. Tijdens deze procedure blijft de hond bij de huidige eigenaar tot een nieuwe eigenaar is gevonden. De DCCA is niet aansprakelijk voor de gezondheid en het gedrag van de te herplaatsen hond.
 
Wij adviseren koper en verkoper om duidelijke afspraken te maken omtrent koopprijs en proeftijd. Mocht in de proefperiode blijken dat het geen geschikte plaatsing is, wordt de hond teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar. 

Amaretti

Voor Amy ben ik op zoek naar een forever home. Naar mate Amy ouder wordt, wordt ze ook steeds makkelijker. 

Amy kan lastig met andere honden. Tenzij het een cc reu is waar het mee klikt. Wandelen vind ze leuk maar hoeft voor haar niet persen, ze loopt het liefst de hele dag op een terrein samen met een maatje. 

Amy is kerngezond en heeft een goede dosis energie, maar ze kan bijvoorbeeld ook uren van de zon genieten zonder uberhaupt te bewegen. Amy is wel waaks maar op een goede manier. Komt er iemand het hek binnen dan zal ze zeker laten weten dat ze er is maar ze blijft wel vriendelijk. Amy is een kennel gewend maar kan ook prima in huis. Vooral als ze lekker haar energie kwijt is zal ze de hele avond voor de kachel willen liggen.

Heb je interesse in Amy, laat het me weten. Wil je kennis komen maken met Amy, neem dan contact met ons op.