Test DSRA Beste Leden,

Enige tijd geleden hebben jullie kunnen lezen over de nare ziekte waarbij pups een afwijkend gebit hebben, blind en doof worden, groeiachterstand kunnen hebben en meer.

Goed nieuws, inmiddels is er een test ontwikkeld door Laboklin, waarbij met een speekselswab nagegaan kan worden of een hond lijder, drager of vrij is van dit syndroom. De test wordt genoemd DSRA, wat staat voor Dental-Skeletal-Retinal Anomaly. De ziekte wordt soms afgekort met ODCD (odontochondrodysplasie). Het testnummer is 8698.

Via Labogen.com (Laboklin Duitsland, Duits- en Engelstalige site, betalen via paypal of met creditcard) zijn de testen te bestellen. 

* Echter kan dat ook bij Laboklin Nederland!*

Onze aangesloten fokkers en leden krijgen korting op de test.

Normale prijs in Nederland  € 60,50, leden van DCCA € 46,78 per test.

Je kunt de swabs zelf afnemen maar als je ook een certificaat bij de uitslag wilt (€ 10,15 certificaatkosten per test) dan moet het door een dierenarts afgenomen worden. De dierenarts dient stamboom en chipnummer te controleren en het materiaal op te sturen hiervoor. Kosten daarvoor zijn per dierenartsen praktijk verschillend, houdt daar rekening mee.  De verwachting is dat alleen gecertificeerde uitslagen in de toekomst goedgekeurd worden door de DCCA. Het advies tot nu toe is dat 1 ouderdieren bewezen vrij moet zijn van dit gen. Zo worden geen lijders meer geboren. Hieronder zullen we uitleggen hoe de test bij Laboklin Nederland te bestellen. Betaling daarvoor is achteraf met een rekening.

Wij hopen dat fokkers al hun dieren laten testen, en dat pupkopers vragen om deze testuitslagen.

Met vriendelijke groet 

Bestuur DCCA

************************************************

Hoe de test te bestellen;

Ga naar nl.laboklin.info.

Klik op de 3 streepjes/puntjes rechts bovenin voor het menu.

Klik op  naast DNA testen.

Klik op testpakket bestellen.

Vul de gevraagde gegevens in. Het testmateriaal wordt opgestuurd. De rekening komt met de uitslag.

Succes!