Commissie Fokkerij & Gezondheid

Hallo, ik ben Yolanda en woon in het Zuiden van Limburg samen met mijn man Jan en onze 4 honden. Mo onze 7 jarige Cane Corso reu, Amorey Jive onze eigen gefokte 4 jarige Cane corso teef, Abby onze Franse Bulldog teef van een jaar en Gracie onze Franse Bulldog teef van 6 maanden. Amorey is gesteriliseerd na een terugkerende baarmoederontsteking , daarom hopen we in de toekomst gezonde Franse Bulldoggen te fokken.

Iedereen die mij kent weet dat ik een uitgesproken mening en visie heb op het gebied van fokken en gezondheid en dat voor mij de rasstandaard ondergeschikt is.

Ik was dan ook verrast toen ik benaderd werd met de vraag of ik deze positie wilde vervullen, gezien mijn visie en ik niet actief meer bezig ben met het fokken van de Cane Corso. Ik ben heel actief in het volgen van lezingen en cursussen, vergaar zoveel mogelijk kennis en probeer op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid.

Nadat ik het doel van de DCCA had aangehoord, hun kijk op gezondheid en de reden waarom ze mij gevraagd hadden hoefde ik niet lang na te denken. De Cane Corso zit nog steeds in mijn hart en op deze manier kan ik toch mijn steentje bijdragen.
Ik houd me bij de DCCA voornamelijk bezig met gezondheid en fokkerij.

De Doelstellingen van de Commissie Fokkerij en Gezondheid zijn ten eerste de algemene gezondheid van de Cane Corso in kaart brengen. Ten tweede willen we de genenpopulatie vergroten en niet verkleinen. Daarnaast willen we fokkers, toekomstige fokkers en geinteresseerden informeren, adviseren en stimuleren dit willen we doen door middel van het organiseren van workshops en lezingen op het gebied van gezondheid.

Voor meer informatie over de onderwerpen die onder mijn verantwoording vallen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Zie onderstaande link naar de gezondheidsinventarisatie 2016

Dutch Cane Corso Association

Vereniging van én voor liefhebbers
van de Cane Corso Italiano